Tervetuloa sivuille

Olen arkkitehti, toisen kauden kaupunginvaltuutettu, Tampereen Sähkölaitoksen hallituksen jäsen ja nyt 2017 vuoden alusta myös Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsen. Toiveeni ja tavoitteeni on tehdä yhteiskuntaamme ekologisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi niiltä osin, joihin itse pystyn joko suoraan tai välillisesti vaikuttamaan. Tämä tekeminen toki tapahtuu politiikan lisäksi  - ja ehkäpä vielä politiikkaa vaikuttavamminkin askelin -  työssäni kaupunkisuunnittelijana ja yksikön päällikkönä, ja myös kaikessa muussa tekemisessäni kotona ja erilaisissa järjestöissä (tällä hetkellä mm. Elävät Kaupunkikeskustat ry, Green Building Concil Finlandin Kestävät alueet -toimikunta...). Tekemisen tavoite on siis pohjimmiltaan yksi ja sama, vaikka foorumit ovat eri aikoina ja tilanteissa erilaisia. 


KIITOS äänistänne ja ajatuksistanne kunnallisvaaleissa 2017!

 Vihreiden tulos oli aivan käsittämättömän upea, niin Tampereella kuin valtakunnallisestikin. Olen valtavan ylpeä kaikista rohkeista, reippaista, avoimista, aktiivisista ja uskomattoman uutterista kanssaihmisistä, jotka tekivät näistä(kin) vaaleista niin hienot. Suhteessa oman kampanjani kokoon ja näkyvyyteen myös omalla kohdallani kannatus oli valtava, ja sillä ylsi kesäkuusta alkavalle kaudelle varavaltuutetuksi. 

 

Näiden kotisivujeni sivustosisältö on joiltakin osin "saanut hieman ajallista syvyyttä" - esimerkiksi poika on aika paljon isompi kuin sisemmällä sivulla näkyvässä valokuvassa... Siitä voi lukea rivien väliä, että kotivisujen päivittäminen ja ylläpito ei ole yltänyt työn ja muun elämän edelle. :) Olen kuullut hämmästyksekseni, että blogiani on luettu joidenkin koulujen oppitunneilla, kaipa jonkinlaisena esimerkkinä poliitikon blogista - suurkiitokset tästä, olen todella otettu tästä tiedosta ja pidän sitä valtavan suurena kunniana ja kiitoksena - sillä jos en ole varoittavana esimerkkinä, ehkäpä sitten olen siis joskus onnistunut pohtimaan kirjoituksissani "ääneen" jotakin mielenkiintoista tai ajatuksia herättävää. Toivottavasti samalla jotakin ajatontakin, tai ainakin edelleen jollakin tavalla puhuttelevaa, sillä sivuston päivitystahti tuskin ihan hirveästi tästä muuksi muuttuu: sama ihminen, elämä ja priorisointi kesät talvet! :)

 * * *

Näillä sivuilla esitellään nainen ja olennainen. Ja puhutaan yhteiskunnasta, politiikasta ja tietenkin liikenteestä, joka sekin asiana edellä olleiden linkkien takana esiteltäviä naista ja olennaista yhdistää... 

Tämä etusivu päivittyy harvoin. Blogia saatan vielä joskus aktivoitua uudelleen päivittämään, ainakin herättää sen tauolta. Blogikirjoituksia saa oikein mieluusti kommentoida, vaikka suoraan blogiin - ellei kommenttikenttä näy valmiiksi, se tulee näkyviin kommentoitavan kirjoituksen otsikkoa klikkaamalla - tai henkilökohtaisemmin sähköpostiviestillä. Itse asiassa jonkinlaista kommentoitia joko kirjallisena tai livenä tavatessa jopa kaipaa, ettei tule yksinpuhelun oloa. Monologin kirjoittaminen jäsentää tietenkin omia ajatuksia, mutta muuten se ei kyllä tee maailmaa yhtään valmiimmaksi. Kaksinpuhelu saattaa jo tehdäkin, eikö vaan?

Blogia helpommin ajatusten tai huomioiden ilmaiseminen ja kommentoiminen (tai vain "tykkääminen") tapahtuu toki "naamakirjassa". Yksityisemmän facebook-profiilini kautta hyväksyn kavereiksi vain sellaisia ihmisiä, jotka olen tavannut kasvotusten, mutta poliitikkosivuni on julkinen ja kaikille avoin.

Vaaliasioiden sivuja en ole tarkoitukseni kevään 2017 vaaleihin sen kummemmin päivittää, sillä tavoitteeni ekologisemmasta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta on pysynyt ihan samana kuin ennen ja voin siten johdonmukaisesti jatkaa vaaliteemoissakin samalla linjalla kuin aiemmissa vaaleissa. 

Ehdokkuus on tietenkin kunnia (olin jo ehtinyt päättää etten enää lähde ehdokkaaksi, ja minua on sitten tällä kertaa puhuttu ympäri monelta taholta ja pitkään - mistä voin ehkä päätellä, että ainakin joku joukko ihmisiä on ollut toimintaani politiikan kentällä kovinkin tyytyväinen... ;) ), mutta myös jatkoa tutkimusretkelläni yhteiskuntaan sen kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Suuri mielenkiintoni yhteiskunnan toiminnan ymmärtämiseen ja intoni sen oikeudenmukaisuuden ja ekologisuuden kehittämiseen ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Mutta sittenkin aion tällä kertaa tehdä hieman erilaisen vaalikampanjan. Pakottoman ja varsin pienen sellaisen. Kyllä, kampanjaani voi osallistua: parasta mitä voit tehdä kampanjani hyväksi, on kertoa mahdollisesti hyväksi havaitsemastasi valtuutetusta/ehdokkaasta tuttavillesi. Ehkä joku heistä löytää puolestaan omillekin ajatuksilleen vastakaikua ja rohkaistuu taas kertomaan edelleen. En kerää tukiryhmää enkä tarvitse raha- tai tavaralahjoituksia, koska em. ehdokkuudesta tiedottamisen tapa ja itselleni tärkeiden asioiden eteenpäin vieminen ei itse asiassa vaadi esitteitä, videoita, nettisivujen uudistamista tai ylimalkaan muitakaan vaaliponnistuksia. Poikkeuksena "vaaliponnistusten" joukossa on vaalikopilla päivystäminen ja erilaisiin tilaisuuksiin osallistuminen: menen näihin vaalitouhuihin mieluusti, koska haluan tavata erilaisia ihmisiä, keskustella kaupungin toiminnasta ja kertoa omista tähänastisista kokemuksistani, vaihtaa ajatuksia, oppia uutta, ymmärtää erilaisia näkökulmia, ideoida, kehittää ja kehittyä. Juuri tämä on ihan parasta sekä vaaleissa että yleensä politiikassa.

Sivustolta löytyy myös lisätietoa taakka- eli kuormapyöristä ja esteettömyyden huomioimisesta kaavoituksessa.

Edelleen siis lämpimästi tervetuloa sivuilleni. Klikkaa lihavoituja linkkisanoja tai viereisen valikon linkkejä ja siirry peremmälle! Ota yhteyttä, jos haluat keskustella jostakin asiasta tarkemmin. Tai tehdä jotakin sellaista ekologisuuden tai oikeudenmukaisuuden parantamiseksi, jota on kivempaa ideoida tai toteuttaa yhdessä.