Viikon kuumimmat keskustelut

Aina silloin tällöin olen osallistunut Tekniikka&Talouden tai Talouselämän verkkokeskusteluihin. Tässä linkki viimeisimpään:

http://www.tekniikkatalous.fi/displayCommentList.do?commentId=87412#87412

Tulin näköjään saman tein mainituksi oikein nimen kera Talentumin uutiskirjeen "viikon kuumimmat keskustelunaiheet" palstalla. Ja kelpaahan minut mainita: meitä naisia, joita kiinnostaa keskustella liikenteestä, rakentamisesta, autoilun verotuksesta tai muista yhtä feminiineistä aiheista ei nimittäin niillä palstoilla liikaa liiku. Yritän jatkossa pistää linkit näistäkin hassuista pienistä älähdyksistä Mielipidekirjoituksia -kohtaan.

Lupaan kirjoittaa myös pyydetyn ydinvoimakannanoton tänne nettisivulleni vielä tänään. 

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja

Kirjoitin lyhyesti T&T:n sivulle. Sen lisäksi että autoetu pitää säätää ympäristöystävällisempään suuntaan, tuli mieleen, että lienee kaikkein ekoloogisinta ajaa vanhalla autolla.

En tiedä kuinka monen vuoden bensat menee yhden auton valmistamiseen, mutta heitän hatusta että 28 vuoden bensat, kun keskivertosuomalainen ajaa noin 15tkm vuodessa. Lähdetään tästä olettamuksesta. Jotta saisin seuraavan 60 vuoden aikana säästettyä tuon 28 vuoden tai 420tkm ajon säästettyä, uuden auton pitäisi kuluttaa _alle_puolet_ nykyisen auton kulutuksesta. Siis 2,5 litraa sadalla. Ja 60 vuotiaana tuokin auto olisi aika vanha, ehkä se ei näillä leveyspiireillä kestäisi niin kauaa.

Jos kaavassa on virhe, hyväksyn sen. Muut lukijat saavat kyllä skaalata virheen ja laskea uudestaan. Haluan ottaa ajatuksen esille, että vanhalla autolla ajaminen se vasta ympäristöteko onkin. Autoveron alentaminen on niiden ihmisten mantra, jotka haluavat vain uuden auton siksi, että haluavat uuden auton. En ymmärrä ympäristöpuheita uusien autojen yhteydessä, elleivät ne sitten kulje vedyllä tai muulla uusiutuvalla luonnonvoimalla. Turvallisuus ja mukavuus ovat sitten asia erikseen.

Jos halutaan tässä kohtaa yhdistää suomalainen teollisuus ja autoilun verotus, voisimme kenties harkita suomalaisen autoteollisuuden tukemista, ja antaa Suomessa valmistettujen massatuotantoautojen (min 5000 kpl vuodessa tms), tietyn ympäristöehdon täyttäville autoille, autoverovapaus. Suomen autoverohan on keksitty 60-luvulla suojaamaan valtion kassavirtaa; pelättiin että kansa hassaa rahansa tuontiautoihin ja valuutta pakenee ulkomaille. Näin kävikin, tosin vasta 2000-luvulla - ja valuutta kun on euroa, niin sitä ei huomaa jos se jää Saksaan.

Muutetaan suunta -> kenties tässä voisi olla suomalaisen ekoautoiluteollisuuden synty käsillä. Näytään muille mallia.

Suomen uusi kaivattu Nokia!

Kommentoinut Leppis, 02/08/2007 22:31

 1 
Sivu 1 1 ( 1 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Viikon kuumimmat keskustelut...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]