Putkeen menee

Tänään kannettavani kovalevy sanoin sopimuksensa irti. Edellisenä yönä opetusta varten vääntämäni kahden kaupunkisuunnitteluteoksen esittely tuli siis vedettyä muistinvaraisesti (olin onneksi lukenut kirjat ajatuksen kanssa ;) ) ja mieheni serkun tyttären eli lapseni pikkuserkun kouluesitelmäänsä varten kyselemiin politiikka-aiheisiin sähköpostikysymyksiin vastasin lopulta puhelimitse. Kaikki toistaiseksi julkaisemattomat ja tietenkin suurimmalta osin varmuuskopioimattomat tekstiraakileet ovat kuitenkin nyt mennyttä, samoin kaikki vaaleihin liittyvä graafinen luonnosmateriaali.

Sekä aamupäivä että ilta menivät mukavasti erilaisia pelastusyrityksiä suorittaen. Tuttavien diagnoosit ovat olleet lohduttomia, vain mies jaksaa vielä yrittää. No, konehan se vain oli, ja jonkin verran työtä ja kirjeenvaihtoa, jotka olisin halunnut säilyttää. Ei mitään totaalisen korvaamatonta. Vaan harmittaa tietysti silti. Varsinkin kun koneen kanssa tappelun sijaan olin kuvitellut tänään vastaavani viimein YLEn vaalikoneeseen ja Aamulehden kyselyyn, joiden molempiden deadlinet paukkuvat pian.

Noh, mitä tästä opitaan? 1) Ota varmuuskopiot useammin kuin puolen vuoden välein. 2) Voi jo ennalta varautua henkisesti: jos jotakin tällaista sattuu, se tapahtuu varmasti juuri kiireimmällä ja hankalimmalla hetkellä (ihan kuin olisin kuullut jostakin Murphystä joskus...) 3) Aviomies ja ystävät ovat mainioita olemassa. 4) Kärttyisestä asiakaspalvelusta tietokonehuollossa tulee itsellekin paha mieli. 5) Soveltaen selviytyy ja vastoinkäymisistä vahvistuu.

Lopetan raporttini lainakoneen ääreltä tähän. Hyvää yötä.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja

Voimia! Ehkä tämä koettelemus koituu kuitenkin lopulta onneksi: ainakin on helppo erottaa, mitkä tiedot ovat oikeasti tärkeitä, mitkä ajoittain tärkeitä ja mitkä muka tärkeitä. Ajatustyön olet kumminkin jo tehnyt valmiiksi kaikkien kadonneiden tiedostojen kohdalla ja se on tärkein juttu! Noin niinkuin poliitikolle :)

Kommentoinut Heidi, 01/26/2007 10:44

Hei Kirsikka!

Katselin vastauksiasi vaalikoneista. Havaitsin sinun suhtautuvan kielteisesti ydinvoimaan.

Pidän energiahuollon linjaamista ehkäpä tärkeimpänä lähitulevaisuudessa päätettävistä asioista. Haluaisin kuulla ajatuksiasi energiakysymyksistä, ja erityisesti perustelut juuri ydinvoimavastaisuudelle. Kenties oma kirjoituksensa, jos sinulla on aikaa sellainen laatia?

Kommentoinut Jari Vaarma, 01/28/2007 17:10

Energiasta:
itse asiassahan ydinenergiavastaisuutta on (ainakin) kahta hyvin erilaista. Linjat menevät usein sekaisin, koska 'vanha ajatelu' asetti ydinenergian vastakkain fossiilisia polttoaineita käyttävän energiantuotannon kanssa.

Toisen kannan mukaanhan ydinenergia itsessään on pahasta nimenomaan riskiensä (mahdolliset onnettomuudet, ja jätteen loppusijoitus) vuoksi. Tällä perusteella ydinenergia sijoituu 'arvovertailusa' viimeiseksi, myös fossilisten jälkeen.

Toisen kannan mukaan taas ydinenergian lisäys on paha siitä syystä, että *näennäisesti* loppumaton energiavirta estää energiatehokkaiden ja energiaa säästävien ratkaisujen sekä uusiutuvia energiamuotoja hyötykäyttävien ratkaisujen kehittelyn. Näin esimerkiksi ydinenergia ei käytännössä esimerkiksi torju ilmastonmutosuhkaa, vaikka se ei hiilidioksidia syydäkään ilmakehään. Eli kestävään kehitykseen pyritäesä ei pitäisi investoida sen enempää ydin- kuin hiili ja maakaasuenergiankaan.

Niin, mitäpä ehdokas ajattelee?

Kommentoinut Ville Vuolanto, 01/31/2007 15:11

Hei! Olen tosi pahoillani, etten tietokoneongelmiltani, räkätaudilta ja ylen vaalikoneen täyttelyltä (sen dedis oli eilen, sain juuri ja juuri kirjoitettua viimeiset vastaukseni ennen koneen sulkeutumista) ehtinyt heti energiakysymyksen kimppuun. Aihe on tärkeä. Arvostan kovasti myös sitä, että asiasta viritellään keskustelua. Näinhän blogin pitäisi toimiakin!

Palaan ydinvoimaan siis ensi tilassa, teen aiheesta Jarin ehdotuksen mukaisesti ihan oman kirjoituksensa.

Kommentoinut Kirsikka, 02/01/2007 10:08

 1 
Sivu 1 1 ( 4 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Putkeen menee...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]