Vastine Moro-lehden artikkeliin

Vastine Aamulehden Moro-liitteen laatikkopyöriä eli tavarafillareita koskeneeseen artikkeliin. (Linkki mainittuun Moron juttuun tässä.)

* * * * *

Laatikkopyörä on iloinen pyörä!

Aamulehti julkaisi Moro-liitteessä kevyen ja negatiivissävytteisen jutun painastavasta ja positiivisesta asiasta, laatikkopyöristä. Toimittaja oli vuokrannut tavarafillarin. Tietoja pyörän vuokrapaikasta,-hinnasta tai kuljetuskapasiteetista ei kuitenkaan kerrottu, vaan jutusta välittyi kirjoittajan tavoite aiheuttaa paheksuntaa ja osoittaa, että pyörä on leveä ja muille kadulla liikkujille vaarallinen.

Meidän vuosia kaupungilla laatikkopyörillämme kulkeneiden kokemukset pyörän käytöstä ovat myönteisiä. Pyörä saa ihmiset hymyilemään ja usein myös antamaan iloisia kommentteja tai pysähtymään keskustelemaan. Toisin kuin tavallinen pyörä, kolmipyöräinen tavarafillari pysyy pystyssä ja suoraan ohjattavissa myös hyvin hiljaisilla ajonopeuksilla. Sillä voi vaivatta sopeuttaa nopeutensa jalankulkijoidenkin tahtiin ja siksi se soveltuu erityisen hyvin keskustankin yhdistetyillä kävely- ja pyöräilyteillä ajamiseen.

Laatikkopyörän laatikko on tarkoitettu lasten ja tavaroiden kuljettamiseen. Siksi pyörä mahdollistaa työ-, päiväkoti-, kauppa- ja harrastusmatkojen pyöräilyn myös sellaisille ihmisille ja perheille, jotka muuten matkoillaan käyttäisivät autoa. Millaista Tamperetta siis tavoittelee lehti, joka kysyy päivän kysymyksessään, pitäisikö leveät polkupyörät häätää Hämpiltä? Enemmän autoja ja vähemmän lapsiperheitä keskustaan?

Kannustamme kokeilemaan laatikkopyörää. Sellaisen voi kuljetustarpeisiinsa tai muuten vain tutustuakseen vuokrata nimellistä korvausta vastaan Klubilta. Lisätietoja pyörän vuokrauksesta löytyy Tampereen Polkupyöräilijät ry:n sivustolta osoitteessa http://tarakka.fi/pyoraily/vuokraa-polkupyoria.

Kirsikka Siik

Veera Salminen

Tapio Salminen

 
Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Vastine Moro-lehden artikkeliin...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]