Kiitos äänestäjille

Jälleen kerran lämmin kiitos jokaisesta saamastani äänestä. Toivottavasti teistä tuntuu vielä 4 vuoden kuluttuakin, että ne ovat tulleet oikeaan käyttöön. Toinen kausi Tampereen kaupunginvaltuustossa siis käynnistyy 2013 alusta. Ja hienolta, aktiiviselta ja monipuolisen asiantuntevalta näyttää tämänkinkertainen vihreiden 10 valtuutetun ja 10 varavaltuutetun porukka!

Heti vaaliyönä käynnistyivät ryhmien väliset neuvottelut, ensi kertaa minulla on mahdollisuus seurata niitä hyvin läheltä, yhtenä vihreiden neuvottelijoista. Vaalitulosta jouduttiin odottamaan liki puolenyön, kok ja sd kisasivat tiukasti suurimman ryhmän paikasta. Lopulta kokoonnuimme rkp:ta vailla kaikkien paikkoja saaneiden ryhmien kesken virastotalolle toteamaan vaalien tuloksen ja sen, että kokoomuksen ja rkp:n ryhmä saa suurimpana aloittaa pormestariyhteistyön tunnustelut. Tänään saatiin ryhmien vastattavaksi nippu kysymyksiä, joilla yhteistyön mahdollisuuksia luodataan. Seuraavaksi jännitetään, kuka on lopulta kokoomuksen muille tarjoaman pormestariehdokas ja millaisia kynnyskysymyksiä eri puolueilla on, saadaanko yhteistyötä ryhmien välillä aikaiseksi. Vihreissä olemme perinteisesti olleet mahdollisimman suuren avoimuuden ja laajan yhteistyön puolella.

Pian alkanee myös luottamuspaikkojen jako valtuustoryhmien kesken. Olen ollut kuluvalla kaudella aktiivisesti mukaan kehittämässä ns. pisteytystaulukkoa, jota työkaluna käyttäen voitaisiin kaupungin luottamustoimet jakaa entistäkin avoimemmin, oikeudenmukaisemmin ja reilummin vaalien tulosta vastaten ja ilman poliittista peliä ja "kabineteissa" suhmurointia. Katsotaan miten käy, hyväksyvätkö muut järjestelmän käyttöön ja toimiiko se lopulta niin kuin on ollut tarkoitus. Ryhmien välisten neuvottelujen ja lukuisten kompromissien tekemisen tarvetta pisteytysjärjestelmä ei poista, mutta tekee ehkä osaltaan systeemiä helpommin tajuttavaksi ja läpinäkyvämmäksi.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Kiitos äänestäjille...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]