Vaalirahoitus ja budjetti, kunnallisvaalit 2012

Vihreillä on ollut tapana julkaista vaalirahoituksensa hyvissä ajoin ennen vaaleja. Tätä tapaa jatkan mieluusti, äänestäjien on syytä tietää poliitikkojen sidonnaisuudet ja rahoituskuviot.

Nämä vaalit ovat osaltani hyvin erilaiset kuin aiemmat: en aio tehdä rahaa vaativaa mediakampanjaa. (Itse asiassa minua on aina kiusannut se, miten paljon rahaa vaaleissa kuluu ehdokkaiden mainostamiseen eli menee esimerkiksi erilaisten sanoma- ja paikallislehtien taskuun sen sijaan, että raha palvelisi kaikkea sitä hyvää, mitä ehdokas haluaisi ajaa ja äänestäjä haluaisi ajettavan. Tämä ei rehellisyyden nimissä kuitenkaan ole pienen kampanjan syy, vaan se, etten tämä ratkaisu tuntuu muutoin omaan elämäntilanteeseen nähden tällä kertaa oikeammalta.)

Tässä alla on listattuna oma vaalirahoitukseni ja -budjettini kunnallisvaaleissa 2012 (tarkentuu, lopullinen päivitys vaalien jälkeen). Valtiontalouden tarkastusvirastolle oletettavasti näistäkin vaaleista annettavaan vaalirahoitusilmoitukseen voi vaalien jälkeen tutustua viraston puolue- ja vaalirahoitus -sivustolla.

 

Rahoitus:

  • - Omat rahat  n. 75 €

Muuna kuin rahana saadut lahjoitukset:

  • - 20 kopiota (suklaakakkuohjeita, joita jaoin ihmisille vihreiden teltalla elokuussa Keskustorin markkinoilla), nämä ovat toistaiseksi menneet työnantajan piikkiin, arvo ehkä 2€. 

 

Kulut (arvio):

  • - Puolueen perimä ehdokasmaksu: 75 € (muistaakseni, tarkistettava)

Yhteensä kulut siis 75 € (ei vielä lopullinen!), joka kokonaan maksettu omista rahoista.

 

Lisäksi:

Aiemmissakin vaaleissa käytetyt eli ei uusia kuluja: tarrat taakkapyörään, pahvihahmot 2 kpl, kierrätyslehtitarrat, huomioliivit 2 kpl, kotisivu internetissä

Ilmaiseksi saadut kierrätetyt materiaalit tms. asiat, joille ei varsinaisesti ole laskettavissa arvoa: luettuja aikakauslehtiä