Ystävä vai työtyyppi?

En ymmärrä kevyen median nostattamaan kohua siitä, kenen kaveri eduskunnan puhemies on tai ei ole. 

Pelkän sanan "kaveri" voi tulkita monella tavalla, ja varmasti eri ihmiset sen eri tavoin ymmärtävätkin. Onko kaveri sama kuin ystävä? Vaiko ehkä vain tuttava? Onko sellainen ihminen, jonka nimen ja naaman osaa työpaikalla yhdistää toisiinsa työkaveri, vaiko vasta sellainen, jonka kanssa on tehnyt joskus jotakin yhteistä projektia? Tai ehkä sittenkin ollaan vielä kaukana kaveriudesta, vieläkin "yks tyyppi meiltä töistä"? Kun on joskus kutsunut sen yhden sieltä töistä vapaa-aikana kylään, onko se muuttunut työkaveriksi, perhetutuksi vai ystäväksi? Entä sitten, kun sen saman yhden työtyypin kanssa on käynyt vuosikausia lätkimässä squashia kerran tai pari viikossa? Tuttavuuden, kaveruuden tai ystävyyden määritelmä lienee melko subjektiivinen, jokaisen omista tunnoista kiinni.

Entä kenet pitää ulkopuolisen silmin tuntea lähemmin ja kenet vähemmin?

Se, että ihminen kuuluu johonkin harrastusporukkaan ei tee hänestä jokaisen samaa harrastavan ystävää. Naapurikin on usein pitkään naapuri ennen kuin muuttuu kaveriksi tai ystäväksi, jos koskaan. Se, että ihminen on jossakin firmassa töissä, ei tee hänen työkavereistaan automaattisesti läheisiä, isossa firmassa ei ehkä kaikista edes nimeltä tuttuja. Ja se, että ihmisellä on jonkin puolueen jäsenkirja ei tarkoita, että hän viettää vapaa-aikansa puoluetoverien kanssa.

Kaikki tapaamiset ja tapaamisen mahdollisuudet lisäävät potentiaalia lähempään tuttavuuteen, mutta eivät tee kenestäkään automaattisesti toisen kaveria.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Ystävä vai työtyyppi?...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]