Ehdokkaan arki

Eilen oli Pirkanmaan vihreiden ensimmäinen koulutus eduskuntavaalien 2011 ehdokkaille ja kampanjapäälliköille. Käsiteltiin erityisesti tukiryhmien kasaamista ja vapaaehtoistyön organisoimista.

Oli mukavaa päästä keskustelemaan muiden ehdokkaiden kanssa ja kuulemaan hieman puolueenkin vaaliajatuksista. Varmaan näiden koulutusten tarkoitus onkin saada ehdokkaat innostumaan  - ja ehkä siten tekemään lopulta enemmän kuin muuten aikaan saisivatkaan.  

Omakin vaalityöni on siis jälleen käynnistynyt. (Lasken vaalien miettimisen ja siihen liittyvät jutut kuten tukiryhmäasiat ja normaalista poikkeavat tapahtumaosallistumiset vaalityöksi, muuten yritän kyllä tehdä edelleen, siis ihan samoin kuin koko ajan muutenkin, tätä ihan normaaliksi arjekseni muodostunutta arkkitehtuuri-liikenne-maankäyttö-sähkölaitos&energiapolitiikka-järjestötoiminta-keskustelun avoimuus-maailmanparannustani...)

Tukiryhmän kasailu on ollut tosi mukavaa, on kokoonnuttukin jo muutaman kerran ja ehditty tehdä jos jonkinlaista pientä esikampanjointipoikastakin... Tukiryhmäni nimi on Kivat Ihmiset - ja se on mielestäni äärimmäisen osuva nimi, sillä olen totta totisesti saanutkin porukkaani ehdottoman kivoja ihmisiä. Ja mukaan mahtuu! Ennen ensi kevään vaaleja tarvitaan vielä monenlaista asiantuntemusta, tekeviä käsiä, iloisia ideoita, keskustelunavauksia - ja ehkä joskus myös kriittisiä arviointeja erilaisiin hankkeisiin osallistumisen kannattavuudesta. Jonkin verran ihan vaan hengessä mukana oloakin, sekin on hetkittäin tosi oleellinen tuki.

On tavallaan hassua, että kansanedustajaehdokkuudesta on tullut kaiken maailman vaalirahakohujen keskellä osan ihmisistä silmissä negatiivinen asia. Ymmärrettävää se on toki, sillä sellainen kuvahan tästä kaikesta on tullut, että kampanjointi on vain rahan keräämistä, jotta ehdokas voisi sillä rahalla julkaista kasan katteettomia lupauksia ja naamansa lehdessä mahdollisimman monta kertaa.

Juuri siksi haluaisin tehdä kaiken ihan toisin. Koko kampanjoinnin antihan on ihan päinvastainen: vaalityö tarkoittaa mahdollisuutta tavata valtava määrä ihmisiä, joiden kanssa ei muuten sattuisi koskaan juttuun, ja saada valtava määrä tietoa, ajatuksia ja kertomuksia muiden ihmisten näkökulmista, arvoista ja kokemuksista, joita ei muuten koskaan saisi. Ehdokkaan arkikin on ihmisenä kasvamista. Että osaisi katsoa ja nähdä maailmaa paremmin.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Ehdokkaan arki...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]