Tulevaisuus ei ole Ideapark

Yhdyskuntalautakunta palautti kokouksessaan 20.4. valmisteluun Lakalaiva-Lahdesjärvi-alueen osayleiskaavan  - oikeastaan jo toiseen kertaan, sillä edellinen palautus hoidettiin teknisesti vetämällä koko asia pois listalta. Kaava olisi mahdollistanut puolentoista ellei kahden ideaparkin rakentamisen Tampereen sisääntuloon.

Onko kaupan keskittäminen ostoskeskuksiin ja ihmisten ajattaminen suuriin marketteihin todella se tulevaisuus, jota Tampereelle haluamme? Syntyykö "markkinoiden ehdoilla" sitä kaupunkikuvaa ja -rakennetta, jota haluamme sadankin vuoden päästä katsella ja josta voimme olla ylpeitä? Onko rautakauppojen keskittymä Ikean kyljessä se sisääntulo, jolla Tampereelle luodaan positiivinen imago ja tamperelaiselle elinkeinoelämälle poikkeuksellisen vahvaa kilpailukykyä? Totta kai se on sekä tukku- että rakennusliikkeiden etu, mutta onko muutaman yrityksen hetkellinen etu myös koko yhteiskuntamme etu ja ennen kaikkea yhteiskunnan pidemmän tähtäimen etu? Saattaahan se ollakin, mutta toistaiseksi käyty keskustelu ei ainakaan ole vielä vakuuttanut sen paremmin minua kuin näköjään muutakaan lautakuntaa siitä.

Ideaparkkiuutisointien ristiriitaisuus pisti edes hiukan hymyilemään, kun törmäsin sattumalta samana päivänä netissä seuraaviin uutisiin:  

keskiviikkona 21.4. 2010 Sukari sanoi Aamulehdessä, ettei uusia ideaparkkeja enää tule: 

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/sukari-uusia-ideaparkeja-ei-enaa-tule/176724

 

Vielä reilu vuosi sitten oli näköjään ollut täysin toinen äänensävy median uutisoinnissa. Kiimingin Ideaparkin toteutuminen uutisoitiin varmana juttuna ja ehdittiinpä jo julkaista avajaispäiväkin:

http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article210718.ece?s=u&wtm=tt-02022009

 

 

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Tulevaisuus ei ole Ideapark...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]