Roska ja materiaali vs. muotoilutuote ja saaste

Heidi havainnollistaa blogissaan kuvin ajatusta roskan muuttumisesta monistettaessa materiaaliksi. Parhaimmillaanhan se menee näin ja jätteeksi luullusta materiaalista syntyvät tuotteet yllättävät iloisesti.

Itse olen miettinyt tuota "yksi on roska, mutta monesta muodostuukin materiaalia" -ajatusta kuitenkin oikeastaan ihan päinvastoin. Yksittäinen juttu on muotoiltu tuote - sitä se on muuten jäätelötikkukin, joku senkin muotoa on miettinyt ja suunnitellut - mutta monesta syntyy LIIKA, ja silloin ilo muotoilusta katoaa. Tästä ajatuksesta olen käyttänyt monesti puheissani esimerkkinä autoa: yksittäinen auto voi olla hyvinkin kaunis ihailun, puunauksen, hellimisen, vaalimisen ja jopa suojelun kohde. Muotoiltuina objekteina tykkään autoista oikestaan kovastikin. Autojen muotoilusta on upealla tavalla luettavissa teollisen ajan muotoilun koko historia trendeineen ja teknisine kehityskulkuineen. Kuitenkin autoista laumana muodostuu silmiä ja kulttuurihistoriaa aistivia aivonystyröitä hivelevien muotoilutuotteiden sijaan visuaalinen saaste.

(Btw: Liikennevirroissa huomioni kiinnittyy äärimmäisen harvoihin yksittäisiin autoihin  - siis muutoin kuin oman liikenneturvallisuuden mielessä. Silloin harvoin kun oikein erikoisesti huomaan jonkun auton se on lähes poikkeuksetta joko a) vanha, b) samanlainen kuin meillä tai c) Jaguar. Kumma juttu. ;) ) 

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Roska ja materiaali vs. muotoilutuo......

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]