Tervetuloa sivuille

Olen arkkitehti, kaupunkisuunnittelija ja hallituksen jäsen Tampereen Sähköverkko Oy:ssä. Aiemmin olen toiminut myös politiikassa: olin jokusen kauden Tampereen kaupunginvaltuustossa ja toimin mm. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan, yhdyskuntalautakunnan ja vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtajana. Pitkään istuin myös Tampereen Sähkölaitoksen hallituksessa - energia-asiat ovat yksi suurista kiinnostuksen kohteistani. Kotilinnasäätiön hallituksen jäsenenäkin toimin neljän vuoden ajan. Ja aikanaan toimin vuosia myös liikennealan järjestöissä, mm. puheenjohtajana valtakunnallisessa kestävän liikenteen etujärjestössä Suomen Liikenneliitossa sekä paikallisessa pyöräilyjärjestössä Tampereen Polkupyöräilijät ry:ssä - myös kestävä liikenne on hyvin lähellä sydäntäni. Kuten kaikki se, mikä parantaa ja edistää maapallon elinkelpoisuutta.

Olen nyt väistynyt aktiivisesta politiikasta ainakin toistaiseksi, mutta eivät kiinnostukseni ja tavoitteeni mihinkään ole muuttuneet. Toiveeni ja tavoitteeni on yhä tehdä yhteiskuntaamme ekologisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi niiltä osin, joihin itse pystyn joko suoraan tai välillisesti vaikuttamaan. Tämä tekeminen tapahtuu - ehkäpä vielä politiikkaa vaikuttavamminkin askelin -  työssäni kaupunkisuunnittelijana, yksikön päällikkönä ja maankäytön tekniikka-alueen vetäjänä, ja myös kaikessa muussa tekemisessäni kotona ja erilaisissa järjestöissä. Tekemisen tavoite on siis pohjimmiltaan yksi ja sama, vaikka foorumit ovat eri aikoina ja tilanteissa erilaisia.  

Näiden kotisivujeni sivustosisältö on vuosien varrella "saanut hieman ajallista syvyyttä" - esimerkiksi poika on aika paljon isompi kuin sisemmällä sivulla näkyvässä valokuvassa, itse asiassa jo aikuinen ja muuttanut pois kotoa... Siitä voi lukea rivien väliä, että kotivisujen päivittäminen ja ylläpito ei ole yltänyt työn ja muun elämän edelle. :) Olen kuullut hämmästyksekseni, että blogiani on luettu joidenkin koulujen oppitunneilla, kaipa jonkinlaisena esimerkkinä poliitikon blogista - suurkiitokset tästä, olen todella otettu tästä tiedosta ja pidän sitä valtavan suurena kunniana ja kiitoksena - sillä jos en ole varoittavana esimerkkinä, ehkäpä sitten olen siis joskus onnistunut pohtimaan kirjoituksissani "ääneen" jotakin mielenkiintoista tai ajatuksia herättävää. Toivottavasti samalla jotakin ajatontakin, tai ainakin edelleen jollakin tavalla puhuttelevaa, sillä sivuston päivitystahti tuskin ihan hirveästi tästä muuksi muuttuu: sama ihminen, elämä ja priorisointi kesät talvet! :)

 * * *

Näillä sivuilla esitellään nainen ja olennainen. Ja puhutaan yhteiskunnasta, politiikasta ja tietenkin liikenteestä, joka sekin asiana edellä olleiden linkkien takana esiteltäviä naista ja olennaista yhdistää... 

Tämä etusivu päivittyy harvoin. Blogia saatan ehkä vielä joskus aktivoitua uudelleen päivittämään, ainakin herättää sen tauolta. Blogikirjoituksia saa oikein mieluusti kommentoida, vaikka suoraan blogiin - ellei kommenttikenttä näy valmiiksi, se tulee näkyviin kommentoitavan kirjoituksen otsikkoa klikkaamalla - tai henkilökohtaisemmin sähköpostiviestillä. Itse asiassa jonkinlaista kommentoitia joko kirjallisena tai livenä tavatessa jopa kaipaa, ettei tule yksinpuhelun oloa. Monologin kirjoittaminen jäsentää tietenkin omia ajatuksia, mutta muuten se ei kyllä tee maailmaa yhtään valmiimmaksi. Kaksinpuhelu saattaa jo tehdäkin, eikö vaan?

Blogia helpommin ajatusten tai huomioiden ilmaiseminen ja kommentoiminen (tai vain "tykkääminen") tapahtuu toki "naamakirjassa". Yksityisemmän facebook-profiilini kautta hyväksyn kavereiksi vain sellaisia ihmisiä, jotka olen tavannut kasvotusten, mutta poliitikkosivuni on julkinen ja kaikille avoin.

Sivut on alunperin tehty vaalisivuiksi. Vaaliasioiden sivuja en ole vaaleista toiseen ihan hirveästi päivittänyt, sillä tavoitteeni ekologisemmasta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta on pysynyt muuttumattomana vaaleista toisiin, ja voin siten johdonmukaisesti jatkaa vaaliteemoissakin samalla linjalla kuin aiemmissa vaaleissa. Ehdokkuus politiikassa on tietenkin aina ollut kunnia (olin jo viime kunnallisvaaleihin mennessä ehtinyt päättää etten enää lähde ehdokkaaksi, ja minua on silloin ja sen jälkeenkin puhuttu ympäri monelta taholta ja pitkään - mistä voin ehkä päätellä, että ainakin joku joukko ihmisiä on ollut toimintaani politiikan kentällä kovinkin tyytyväinen... ;) ), mutta myös jatkoa tutkimusretkelläni yhteiskuntaan sen kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Suuri mielenkiintoni yhteiskunnan toiminnan ymmärtämiseen ja intoni sen oikeudenmukaisuuden ja ekologisuuden kehittämiseen ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Jollakin tavalla koen kuitenkin, että politiikka ja politiikan tekemisen tapa on muuttunut. Kaipaan yhdessä tekemistä, erilaisten näkökulmien kuulemista ja asiallista punnitsemista, parhaan argumentin periaatteella tapahtuvaa päätöksentekoa. Sen sijaan kuulen nyt poliittisessa puheessa henkilöön menevää nälvimistä, jankutusta, minä-itse-ensin-argumentointia ja haluttomuutta edes yrittää ymmärtää omista poikkeavia näkökulmia. Tämän muuttaminen vaatii kulttuurin muuttamista, ja se on iso työ. Mutta rikki mennyt toimintakulttuurikin voidaan korjata toimimalla itse sen mukaisesti kuin haluaisi muiden toimivan: etsimällä ja jakamalla tietoa, kuuntelemalla, argumentoimalla, olemalla provosoitumatta... Mutta tämä riittäköön politiikka-aihesta tältä erää.

Sivustolta löytyy myös lisätietoa taakka- eli kuormapyöristä ja esteettömyyden huomioimisesta kaavoituksessa.

Edelleen siis lämpimästi tervetuloa sivuilleni. Klikkaa lihavoituja linkkisanoja tai viereisen valikon linkkejä ja siirry peremmälle! Ota yhteyttä, jos haluat keskustella jostakin asiasta tarkemmin. Tai tehdä jotakin sellaista ekologisuuden tai oikeudenmukaisuuden parantamiseksi, jota on kivempaa ideoida tai toteuttaa yhdessä.

 

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Tervetuloa sivuille...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)Kommentti: [BBcode]


Salasana unohtunut?