Poimintoja maailmalta
Kaupunkipyörät

Ranskassa on ollut jokusen vuoden käytössä toimivan oloinen kaupunkipyöräsysteemi. (Lihavoitu teksti toimii linkkinä CNN:n verkkoartikkeliin aiheesta.) Jotakin tämän tapaista kaivattaisiin Tampereellekin. Ja erityisesti kaivattaisiin mahdollisuuksia yhdistää pyörämatka joukkoliikennematkaan.

 
Ekokaupunki

Mielenkiintoinen artikkeli ekokaupungista:

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article79894.ece

 
Pyörä kännykällä käyttöön

Saksassa voi vuokrata pyörän käyttöönsä suomalaisen City Car Clubin autojen tapaan. Ohessa linkki Tekniikka&Talouden artikkeliin asiasta: http://www.tekniikkatalous.fi/doc.ot?f_id=1242042

 
Muovit kiertoon

Muovikasseille suunnitellaan kierrätystä: käytetyistä muovikasseista voi valmistaa uusia, muovi kelpaa sittenkin muuhunkin kuin energiajätteeksi. Uusiokäytettävyyden luulisi toki koskevan muitakin muovituotteita, vaikka tietysti saattaa olla etteivät kaikki muovilaadut ole samalla tavalla uudelleen muokattavia eikä eri muovilaatuja ehkä voi sotkea keskenään. Esimerkiksi vain osa niistä "soveltuu hävitettäväksi polttamalla puun seassa".

Uutinen on kuitenkin hyvä. Muovit muodostavat kierrättävässä perheessä valtaosan jätesäiliön sisällöstä, seka- ja ongelmajätettä on suhteellisen vähän ja kaikki loppuhan onkin kierrätettävää. Kohta riittää, että perheen jätteet haetaan muutaman kerran vuodessa. Tai sitten voitaisiin tehdä kierrättäminen vielä nykyistäkin helpommaksi keräämällä kotiportilta sekajätteen tavoin myös lajiteltu jäte.

Klikkaamalla tämän lauseen loppuosaa, pääset suoraan aiheesta kirjoitettuun lehtiartikkeliin.

 
Virrankulutuksen kauko-ohjaus

Amerikoissa virrankulutusta voidaan jo ohjata sähkölaitokseltakin käsin: http://www.tietoviikko.fi/tele_mobiili_docview.jsp?f_id=1180745&s=u&wtm=tivi-ap-13062007

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 10 - 18 / 22