ekologia:
Hyönteisruokavalio

Hmm... Pitääkö muuttaa asenteita? HS uutiskirjeestä bongaamani artikkelin mukaan lihnasyönnin korvaaminen hyönteisten syömisellä voisi ehkäistä ilmaston lämpenemistä.

Kasvisruokavalio lienee sittenkin vielä parempi vaihtoehto.

Suomalaiseen ruokavalioon ei ole tähän asti toukkia, muurahaisia tai sirkkoja kulunut, mutta tiedä häntä, vaikka olisivat maukkaitakin? Kyllähän noita ulkomailla kuulemma syödään.

 
Elämästä iso osa kulutetaan työmatkalla

... ja siksi onkin mukavaa kuulla että toimittajan mielestä pyöräily oli matkatavoista ihan ykkönen!

http://www.talouselama.fi/galleria/article357611.ece?s=u&wtm=te-15122009

 
Peking yrittää peruuttaa

1994 kun kävin Pekingissä, yhdellä kaupungin pääväylistä oli aamuruuhkassa kaksi ajokaistaa suuntaansa polkupyörille ja yksi autoille (yhteensä siis tosi leveä tie, 6 kaistaa). Ruuhka-ajan ulkopuolella pyörille riitti yhden ajokaistan leveys suuntaansa, autoilla tällöin siis käytössään enemmän kaistoja kuin ruuhka-aikaan. Autoista suurin osa oli takseja, harvalla perheellä oli varaa omaan autoon.

Sittemmin voimakkaasti autoistunut Peking haluaisi nyt peruuttaa takaisin tuohon suuntaan tai vielä siitä taaksepäin.

Ylen artikkeli aiheesta:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/01/peking_haluaa_polkupyorat_takaisin_liikenteeseen_1391437.html

 
Tuttu juttuko?

Tutkimuksen mukaan ihmiset haluavatkin enemmän aikaa ja vähemmän roinaa. (Linkki aiheesta kertovaan artikkeliin tässä.)

Mikäköhän tässä kuulostaa jotenkin tutulta? ;)

 
Muovit kiertoon

Muovikasseille suunnitellaan kierrätystä: käytetyistä muovikasseista voi valmistaa uusia, muovi kelpaa sittenkin muuhunkin kuin energiajätteeksi. Uusiokäytettävyyden luulisi toki koskevan muitakin muovituotteita, vaikka tietysti saattaa olla etteivät kaikki muovilaadut ole samalla tavalla uudelleen muokattavia eikä eri muovilaatuja ehkä voi sotkea keskenään. Esimerkiksi vain osa niistä "soveltuu hävitettäväksi polttamalla puun seassa".

Uutinen on kuitenkin hyvä. Muovit muodostavat kierrättävässä perheessä valtaosan jätesäiliön sisällöstä, seka- ja ongelmajätettä on suhteellisen vähän ja kaikki loppuhan onkin kierrätettävää. Kohta riittää, että perheen jätteet haetaan muutaman kerran vuodessa. Tai sitten voitaisiin tehdä kierrättäminen vielä nykyistäkin helpommaksi keräämällä kotiportilta sekajätteen tavoin myös lajiteltu jäte.

Klikkaamalla tämän lauseen loppuosaa, pääset suoraan aiheesta kirjoitettuun lehtiartikkeliin.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 9 / 11

Kommentteja

Terve,
hyvin kirjoitettu!

Vielä tulee mieleen se, että olisi myös hyödyllistä miettiä asumiseen käytettävissä olevaa lattia-alaa kokonaisuutenaan. Onhan toki Suomen mökkiytymisaste melkoinen.

Ja lisäksi, ideologinen 'vuokra-asuminen on köyhiä varten' asenne, joka Suomessa on vallinnut, on johtanut siihen, että markkinoilla on (perinteisesti ollut) hyvin vähän suurempia vuokra-asuntoja, toisin kuin ns. suuressa maailmassa. Miten lienee, jos mitattaisiin vain asumisväljyyttä omistusasunnoissa, miten Suomessa asiat ovatkaan suhteessa muuhun Eurooppaan?

Varsinaisesti haluan lähinnä sanoa: johtuen asumisrakenteen erilaisuudesta, Keski-Eurooppalaiseen asumisväljyyteen vertaaminen tuskin tekee oikeutta suomalaiselle asumiselle ja sen mukavuudelle.

Kommentoinut Ville Vuolanto, 12/12/2006 15:45

 1 
Sivu 1 1 ( 1 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Asumisen väljyydestä...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]