Moottoritien viherpesu
27.08.2010

Kaikenlaista on aikojen saatossa viherpesty.

Korvessa sijaitsevia asuinalueet saadaan hyväksyttäviksi päättämällä, että rakentamisen teemana on ekologisuus tai että alueesta tehdään matalaenergiarakentamisen koealue.

Autolle saadaan vihreä leima, kun se syö keskimääräistä vähemmän tai toimii osin sähköllä.

Kaikenlaisia turhia remontteja myydään ihmisille tarpeellisina perustelemalla energiansäästöä, vaikka oikeasti remonttimateriaalien ympäristökuorma on niin iso ja energian kulutus niin paljon kiinni elämäntapaan ja asumisen muuhun toimintaan (vaikka nyt ikkunoiden tiivistäminen tai suihkussa valutetun lämpimän veden aika/määrä), ettei remontti mitenkään luonnon kannalta positiivinen ole...

Mutta tämä on jo kaiken huippu: vihreä moottoritie! Että nyt on moottoritienkin rakentaminen ekoteko, kun sen varrelle laitetaan sähköauton latauspisteitä! Hohhoijaa.  

Juttuja vihreästä moottoritiestä:

YLE: http://yle.fi/alueet/helsinki/uusimaa/2009/12/e18sta_vihrea_moottoritie_1250590.html

T&T: http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article491577.ece?s=u&wtm=te-25082010

Vihreä Lanka: http://www.vihrealanka.fi/node/7631

Keskisuomalainen: http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/suomi-suunnittelee-ekologista-moottoritiet%C3%A4/590581

 
Maglev
17.08.2010

Pääsin kesällä kokeilemaan kiskoilla leijuvaa Maglevia Shanghaissa. Nopea ja miellyttävä oli kyyti. Joskin ajettiin vain 351 km tunnissa, vaikka kyseisen magneettilevitaatiojunan huippunopeuden pitäisi olla 500-600 kilometriäkin tunnissa. Ehkä se on saavutettu vain laboratorio-olosuhteissa.

Nyt on Kiinassa kehitteillä jo seuraavan sukupolven Maglev, joka kulkisi 1000 km/h. Siis nopeammin kuin lentokone. Millaiset olisivat vaikutukset liikennejärjestelmiin, jos juna olisi lentoja nopeampi yhteys ulkomaille? Esimerkiksi Brasiliaan ei nopeita junia varmaan silti rakennettaisi, olemattomia ovat tieyhteydet joidenkin kaupunkien välillä nykyisinkin. Ja missäpä noin nopea juna kulkisi, vaatisi kokonaan oman raidesysteeminsä, tasoristeys muun liikenteen kanssa johtaisi katastrofiin alta aikayksikön... Ehkä siis 350 kilometrin nopeuksilla kulkeva Maglev on jo riittävän utopistinen laajempaa liikenneverkostoa ajatellen toistaiseksi sekin. Mutta mielenkiintoisia viritelmiä silti. 

 

 
Aurinkoenergia
10.08.2010

Odotan mielenkiinnolla aurinkoenergian keräämiseen ja hyödyntämiseen liittyvän teknologian kehitystä. T&T:n artikkelin mukaan aurinkoenergia on halvempaa kuin ydinvoima.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 10 - 12 / 165