Elämän sietämätön keveys
16.01.2011

Ohhoh, Hesarista opin, että jotkut siis tosiaan voi kirjoittaa blogia työkseen, siis saada siitä palkkaa. Aika keveää. Että joku todella maksaa palkkaakin siitä, ei pelkkiä mainostuloja...! Ja sittenkin kirjoittajalleen raskasta: kyllä yhteen asiaan keskittyvään blogiin asian etsiminen ja sen kymmeniätuhansia lukijoita houkuttelevan mielenkiintoiseksi muokkaaminen työstä käy, jos sitä pitää päivittäin tehdä.

 
Lisää rahaa VR:lle?
07.01.2011

Voihan nenä! Nyt on selvityksenä taidettu saada sitä mitä on valtion tilaaja-tuottaja-mallilla tilattu: VR:n ja Liikenneviraston Vehviläiselle antaman selvityksen mukaa junaliikenteen ongelmana ovat tilauksen pienuus ja Helsingin ratapihan ahtaus (Linkki HS:n artikkeliin aiheesta tässä).

Liian vähä rahako todella on junaliikenteen ongelmien syynä?!! Entä kaikki se lisärahoitus, jota jo täksi vuodeksi annettiin? Entä tavat, joilla junaliikenne toimi ihan ok kaikkina 1900-luvun kovina talvina, silloinko rahaa oli suhteessa sen ajan hintatasoon käytettävissä enemmän?

Ahtauskin on kovin suhteellista. VR:n kannalta on varmasti edullisinta kiepahtaa mukavasti ympäri maan alle siirtyvillä Pisara-lisäraiteilla. Mutta onko se koko yhteiskunnankin kannalta edullisinta ja/tai palvelutasoltaan toimivinta? Ehkä on, mutta toistaiseksi en ole ihan niin vakuuttunut tästä kuin VR ja helsinkiläiset puoluetoverini.

VR maksaa radan käytöstä ratamaksua. Ei siis kannata siirtää junaa odottamaan muualle, vaan seisottaa sitä laiturilla. Pisara-rata siirtää pääkaupunkiseudun paikallisliikenteen junat pois ratapihalta, siis ne, joita ei muutenkaan kovin pitkiä aikoja seisotella. Näin saadaan lisätilaa kaukojunille. Vuorovälejä perustellaan kuitenkin sillä, että rataosuuksille ei enempää liikennettä mahdu. Jos raiteita ei väliosuuksille lisätä, ei siis junavuorojakaan voida lisätä. Miten siinä tapauksessa Helsingin ratapihalta vapautuva kapasiteetti parantaa junaliikennettä - siis muuten kuin mahdollistamalla useamman junan varastoinnin asemalla Ilmalan varikolla tai muualla odotusraiteella käyttämisen sijaan?  

 

 
Puhe kaupunvinvaltuuston talousarviokokouksessa
15.11.2010

Pidin Vihreän valtuustoryhmän puheenvuoron valtuuston talousarviokokouksessa 15.11.2010.

Puheenvuorossa käsiteltiin mm. talouspolitiikkaa, raideliikennehankkeita ja niiden merkitystä koko kaupunkiseudun liikennejärjestelmäkokonaisuudelle, ennaltaehkäisevää työtä (vihreiden kädenjälki erityisesti lastensuojeluun ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyvissä ennaltaehkäisevissä toimissa), budjetin esitystapaa ja poliittisen kulttuurin muutosta.

Talousarvio perustuu viime vuonna laadittuun ja hyväksyttyyn kaupunkistrategiaan, jonka valmistelussa vihreät olivat aktiivisia. Siten jo talousarvion pohjaesitys sisältää lukuisia vihreiden tavoitteiden mukaisia hankkeita, kohteita ja näkökulmia, näistä merkittävimpänä koko strategialle luonteen antavat painotukset ennaltaehkäisevään työhön, kaupunkirakenteen eheyteen ja ilmastonmuutoksen hillintään.

Puhe kokonaisuudessaan on luettavissa täällä.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 7 - 9 / 165