Peking yrittää peruuttaa
24.01.2010

1994 kun kävin Pekingissä, yhdellä kaupungin pääväylistä oli aamuruuhkassa kaksi ajokaistaa suuntaansa polkupyörille ja yksi autoille (yhteensä siis tosi leveä tie, 6 kaistaa). Ruuhka-ajan ulkopuolella pyörille riitti yhden ajokaistan leveys suuntaansa, autoilla tällöin siis käytössään enemmän kaistoja kuin ruuhka-aikaan. Autoista suurin osa oli takseja, harvalla perheellä oli varaa omaan autoon.

Sittemmin voimakkaasti autoistunut Peking haluaisi nyt peruuttaa takaisin tuohon suuntaan tai vielä siitä taaksepäin.

Ylen artikkeli aiheesta:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/01/peking_haluaa_polkupyorat_takaisin_liikenteeseen_1391437.html

 
Kyllä nyt riittää ilmastonmuutoksella epäilijöitä
24.01.2010

Vain lapsena (lunta yläreiteen saakka, Tompan autotallin katolta kinokseen hypätessä vyötäröönkin... tosin reisi ja vyötärö silloin alempana :) ) ja Kuopiossa (lumen tultua se pysyi, valaisi ja kimmelsi, häikäisevän kauneuden lisäksi hyvät olosuhteet talvipyöräilyyn) olen nauttinut talvesta, lumesta ja ennen kaikkea pakkasesta niin kuin tänä vuonna. Poikkeuksellisen upea talvi.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kuluva+talvi+on+jo+tilastoissakin+tavanomaista+kylmempi/1135252364550?cmp=nl-240110

* * *

Poliittisten asioiden valmistelu ja muille foorumeille kirjoittaminen vie aikaa ja energiaa. Blogi ei ole tauolla, vain prioriteettilistalla alempana kuin politiikan ja järjestötoiminnan ajankohtaiset asiat. Yritän petrata hiljalleen taas tässäkin asiassa.

 

 
Pyörät, matkailu ja VR
16.08.2009

Lähetin maanantaina valmistelemani Suomen Liikenneliiton pyörämatkailuaiheisen kannanoton mediaan. Tiistaina pääsin ilokseni keskustelemaan pyörien junassa kuljettamisesta ja liityntäliikenteen pyöräpysäköintitarpeista rautatieasemilla VR:n aluejohtaja Pekka Söderlingin kanssa Yle Tampereen Radion suoraan iltapäivälähetykseen. Nyt aiheeseen ovat tarttuneet myös Vihreä Lanka ja Aamulehti. Aiheesta on virinnyt keskustelua myös erinäisten pyöräilyjärjestöjen listoilla.

Pyörien kuljettamisen hankaluus on pyöräilijöille tuttu asia, mutta sitä kannanoton toista, mielestäni ihan yhtä tärkeää puolta, ei näytä kukaan noteeranneen. Pyörämatkailu voisi tuoda hyvinkin pienillä investoinneilla "elvytystä" vaikkapa Killinkosken tapaisiin pieniin ja idyllisiin taajamiin.

Ei pyöräilijä halua nähdä Helsinkiä, Turkua tai Tamperetta, niihin pääsee helpommin junalla ilman pyörää kuin pyörällä. Pyöräilijä tulee junalla Helsingistä, Turusta tai Oulusta Tampereelle voidakseen tutustua Pirkanmaan pieniin kyliin, maaseutumaisemiin ja pienimittakaavaisempiin nähtävyyksiin Teiskossa, Ruovedellä ja Mäntässä. Tuo edellä mainittu Virtain Killinkoski Pirkanmaan pohjoisrajalla puolessa välissä Virtain keskusta Ähtäriin sopisi Vanhan Nauhatehtaan museoineen (ja kun kahvilakin olisi vähän useammin auki...) pyörämatkailun etapiksi kun valettu. Sitten vaan 25km pyrähdys takaisin Virroille ja nauttimaan Tarjanteen pyöräilijäystävällisestä laivakyydistä takaisin Tampereelle ja junalla edelleen kotikaupunkiin....

Miksei tällaisille pyöräilijän maakuntakierroksille koota reittioppaita valmiine majoituspaketteineen ja kohdevinkkeineen? Miksi Turun saariston luullaan olevan ainoa vakavastiotettava pyöräilijöiden matkakohde? Miksi lähimatkailu tarkoittaa vain bussiseurueen reissua asuntomessuille??? Miksi matkailuväkeä kiinnostaa kyllä mainostaa risteilyä, mutta ei pyörälenkkiä, vaikka jälkimmäisellä turisti todennäköisesti jättää maakuntaan enemmän euroja?

VR on asettanut kesän liikenteeseen 6 pyöräpaikan koevaunun Helsingin ja Turun väliseen liikenteeseen. Vaunun olemassaolosta ei ole liiemmin tiedotettu, saamani tiedon mukaan siitä eivät ole tienneet edes ko. junavuorolle lippuja myyneet VR:n omat virkailijat pyörän kanssa matkustajista nyt puhumattakaan. Huonolla markkinoinnilla VR:n hyvät eleet menevät hukkaan ja taas voidaan sanoa, että olihan se palvelu, mutta kun ei ollut kysyntää. 

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 25 - 27 / 165