Vastine Moro-lehden artikkeliin
01.08.2013

Vastine Aamulehden Moro-liitteen laatikkopyöriä eli tavarafillareita koskeneeseen artikkeliin. (Linkki mainittuun Moron juttuun tässä.)

* * * * *

Laatikkopyörä on iloinen pyörä!

Aamulehti julkaisi Moro-liitteessä kevyen ja negatiivissävytteisen jutun painastavasta ja positiivisesta asiasta, laatikkopyöristä. Toimittaja oli vuokrannut tavarafillarin. Tietoja pyörän vuokrapaikasta,-hinnasta tai kuljetuskapasiteetista ei kuitenkaan kerrottu, vaan jutusta välittyi kirjoittajan tavoite aiheuttaa paheksuntaa ja osoittaa, että pyörä on leveä ja muille kadulla liikkujille vaarallinen.

Meidän vuosia kaupungilla laatikkopyörillämme kulkeneiden kokemukset pyörän käytöstä ovat myönteisiä. Pyörä saa ihmiset hymyilemään ja usein myös antamaan iloisia kommentteja tai pysähtymään keskustelemaan. Toisin kuin tavallinen pyörä, kolmipyöräinen tavarafillari pysyy pystyssä ja suoraan ohjattavissa myös hyvin hiljaisilla ajonopeuksilla. Sillä voi vaivatta sopeuttaa nopeutensa jalankulkijoidenkin tahtiin ja siksi se soveltuu erityisen hyvin keskustankin yhdistetyillä kävely- ja pyöräilyteillä ajamiseen.

Laatikkopyörän laatikko on tarkoitettu lasten ja tavaroiden kuljettamiseen. Siksi pyörä mahdollistaa työ-, päiväkoti-, kauppa- ja harrastusmatkojen pyöräilyn myös sellaisille ihmisille ja perheille, jotka muuten matkoillaan käyttäisivät autoa. Millaista Tamperetta siis tavoittelee lehti, joka kysyy päivän kysymyksessään, pitäisikö leveät polkupyörät häätää Hämpiltä? Enemmän autoja ja vähemmän lapsiperheitä keskustaan?

Kannustamme kokeilemaan laatikkopyörää. Sellaisen voi kuljetustarpeisiinsa tai muuten vain tutustuakseen vuokrata nimellistä korvausta vastaan Klubilta. Lisätietoja pyörän vuokrauksesta löytyy Tampereen Polkupyöräilijät ry:n sivustolta osoitteessa http://tarakka.fi/pyoraily/vuokraa-polkupyoria.

Kirsikka Siik

Veera Salminen

Tapio Salminen

 
Kiitos äänestäjille
29.10.2012

Jälleen kerran lämmin kiitos jokaisesta saamastani äänestä. Toivottavasti teistä tuntuu vielä 4 vuoden kuluttuakin, että ne ovat tulleet oikeaan käyttöön. Toinen kausi Tampereen kaupunginvaltuustossa siis käynnistyy 2013 alusta. Ja hienolta, aktiiviselta ja monipuolisen asiantuntevalta näyttää tämänkinkertainen vihreiden 10 valtuutetun ja 10 varavaltuutetun porukka!

Heti vaaliyönä käynnistyivät ryhmien väliset neuvottelut, ensi kertaa minulla on mahdollisuus seurata niitä hyvin läheltä, yhtenä vihreiden neuvottelijoista. Vaalitulosta jouduttiin odottamaan liki puolenyön, kok ja sd kisasivat tiukasti suurimman ryhmän paikasta. Lopulta kokoonnuimme rkp:ta vailla kaikkien paikkoja saaneiden ryhmien kesken virastotalolle toteamaan vaalien tuloksen ja sen, että kokoomuksen ja rkp:n ryhmä saa suurimpana aloittaa pormestariyhteistyön tunnustelut. Tänään saatiin ryhmien vastattavaksi nippu kysymyksiä, joilla yhteistyön mahdollisuuksia luodataan. Seuraavaksi jännitetään, kuka on lopulta kokoomuksen muille tarjoaman pormestariehdokas ja millaisia kynnyskysymyksiä eri puolueilla on, saadaanko yhteistyötä ryhmien välillä aikaiseksi. Vihreissä olemme perinteisesti olleet mahdollisimman suuren avoimuuden ja laajan yhteistyön puolella.

Pian alkanee myös luottamuspaikkojen jako valtuustoryhmien kesken. Olen ollut kuluvalla kaudella aktiivisesti mukaan kehittämässä ns. pisteytystaulukkoa, jota työkaluna käyttäen voitaisiin kaupungin luottamustoimet jakaa entistäkin avoimemmin, oikeudenmukaisemmin ja reilummin vaalien tulosta vastaten ja ilman poliittista peliä ja "kabineteissa" suhmurointia. Katsotaan miten käy, hyväksyvätkö muut järjestelmän käyttöön ja toimiiko se lopulta niin kuin on ollut tarkoitus. Ryhmien välisten neuvottelujen ja lukuisten kompromissien tekemisen tarvetta pisteytysjärjestelmä ei poista, mutta tekee ehkä osaltaan systeemiä helpommin tajuttavaksi ja läpinäkyvämmäksi.

 
Pyöräilyä Tampereelle!
16.10.2012

Pyöräilyn edistäminen on edelleen lähellä sydäntäni. Olen osaltani pyrkinyt myös  - silloin kun on pyydetty - asiantuntemustani politiikan vaikuttamisen suhteen Tampereen polkupyörälijät ry:n toimijoille - tällainen puolueeton, hyväntuulinen yhdistys on mitä ihanin toimija tärkeän asian edistämiseen!

Ja ne TaPon kunnallisvaalien tavoitteet, ne allekirjoitan kyllä kaikki, vaikka en itse enää yhdistyksen hallituksen toiminnnassa mukana olekaan! Näitä asioita haluan edelleen viedä eteenpäin.

http://tarakka.fi/kunnallisvaalihaaste/ 

 

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 3 / 165