Pyörä, poliisi, radio ja minä

Tervetuloa takaisin blogini pariin piiiiiitkäksi venyneen kesäloman ja muun blogilaiminlyönnin jälkeen. Tässä välissä olen ajatellut ääneen vain kasvotusten erinäisten tuttavien kanssa. Onkin ollut tosi kivaa niin, live-elämä voittaa onneksi edelleen virtuaalisen! :)

* * *

Tampereen polkupyöräilijät ry:n toiminta on ollut viime aikojen hauskimpia juttuja elämässäni. Olen tavannut lukuisia mielenkiintoisia, innostavia, itsekin innostuneita ihmisiä. Olen saanut sormeni peliin erinäisiin itseäni kiinnostaviin poliittisluonteisiin asioihin, kuten Tampereen keskustan kevyen liikenteen suunnitteluun (tosin välillisesti, työryhmässä yhdistystä edustaa Tahkolan Pekka) ja Liikenne- ja viestintäministeriön liikennepoliittisen selonteon valmisteluun. Olen riemumielin ollut mukana järjestämässä itseäni kiinnostavaa vapaa-ajan toimintaa - siis muutakin kuin yhdistyksen hallituksen olutravintolakokoukset, jotka kyllä nekin ovat oikein mukavaa vapaa-ajan toimintaa... ;)

Tämän illan ohjelmana oli yhdistyksen yhteistyössä poliisin kanssa järjestämä liikennesääntöjä kertaava pyörälenkki. Ensin ihmeteltiin liikenteen hankalia tilanteita ja etenkin väistämissääntöjen kiemuroita poliisin auditoriossa - keskutelua syntyi niin, ettei varattu tunnin aika meinannut ollenkaan riittää - ja sitten pyöräiltiin kolmen polkupyöräpoliisin johdattamissa ryhmissä Tampereen keskustaa ristiin rastiin. Kerrassaan mukava tilaisuus, muutamankymmentä osanottajaa, joista reilu 20 lähti lenkillekin. Matkan varrella pysähdeltiin vielä siellä täällä kyselemään oikeita sääntöjä ja keskustelemaan niitä näitä. Aamulehden kuvaajalle homma kävi todella työstä, kun kaveri joutui ottamaan kunnon spurtteja ehtiäkseen sen verran edelle että saa kameran ojennukseen kuvatakseen etummaisena ajanutta poliisia ja meitä muita lenkin osanottajia. Ja taidettiin jälleen saada yhdistykselle uusia jäseniäkin, meitä Tampereen polkupyöräilijöitä lienee jo reilu 60 ja kolmen yhteisöjäsenen kautta yhteensä nelisensataa lisäjäsentä päälle! No joo, ehkä toisen yhdistyksen kautta ei jäseniä voi laskea, mutta iloinen jäsenmäärä 4 kuukautta vanhalle yhdistykselle kuitenkin!    

Aamulla olin samaisesta pyöräilyaiheesta haastateltavana radiossa, Yle Tampereen aamuvieraana. Haastattelu näkyykin olevan radion sivulla "Päivän juttuna" - mikä kunnia! ;). Koska se tuskin on siellä enää myöhempinä päivinä, tässä linkki juttuarkistoon.  

Hymyilyttää ihan, että ollessani vuosi sitten kansanedustajaehdokkaana, minusta ei ollut kiinnostunut kuin paikallislehti Pirkkalainen, mutta sen jälkeen kun Tampereen polkupyöräilijät perustettiin, on minua yhdistyksen puheenjohtajana jo ehditty haastatella useamman kerran niin lehtiin kuin radio-ohjelmiinkin. Minusta tämä kertoo jotakin oleellista siitä, mikä on oletettava aikaansaamispotentiaali: pyöräily-yhdistyksen puheenjohtajana on mahdollista konkreettisesti vaikuttaa ihmisiä lähellä oleviin arkisiin asioihin, eduskuntavaalien ehdokkaana on oletusarvoisesti tyhjiä löpisevä omaneduntavoittelija ja isomman sylkykupin (=puolueen) mannekiini. 

 * * *

Arkkitehtitoimiston pomoni yllätti tänään totaalisesti puuskahtamalla, että voitaisiin arkkitehteina toimiston porukalla hyvinkin ottaa kantaa Tampereen kaavoitushankkeisiin (puheena silloin Stockan kävelykadun tukkeeksi kaavailtu laajennus ja paraatipaikalle aseman kupeeseen suunniteltu hotelli, joka lehdessä julkaistussa havainnekuvassa näyttää lähinnä lähiöön sijoitetulta toimistorakennukselta), kun ei meillä kuitenkaan ole mitään suunnitteluhommia Tampereelle, minkä vuoksi mielipiteiden ilmaisua pitäisi hillitä. Tästä pisteet Harrille! Arkkitehtikunta on käsittämättömän vaikenevaa sakkia, niitä, jotka ilmaisevat mielipiteensä kyllä toiselle arkkitehdille pikkujoulun humalassa, mutta eivät Jorma Mukalaa lukuunottamatta pukahda julkisesti ympäristön laadusta. Minun on ollut tarkoitus niin tehdä, ehkä ei sittenkään tarvitse pelätä työnantajan huutoa jos joskus uskaltautuu avaamaan sanaisen arkkunsa arkkitehtuurista ja sen tilaamisen osaamisesta useammankin korvan kuullen.   

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja

Niin, kesälomani oli siis vaan kolme viikkoa enkä sitä pitkäksi väitä, mutta bloginkirjoitusloma on se, joka tässä on 'piiiitkäksi' venynyt... Pöööh, turhanpäiväistä selittelyä. :)

Kommentoinut Kirsikka Siik, 08/29/2007 22:50

 1 
Sivu 1 1 ( 1 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Pyörä, poliisi, radio ja minä...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]