Postilaatikkopahoinvointia

Muutaman viime päivän kaikki perheeltä ja vaalikopilta liikenevät hetket olen jakanut vaalimainoksia. Enpä ole voinut olla hätkähtämättä sitä hyvin- ja pahoinvoinnin vastakohtaisuutta, joka vyöryy vastaani jo postilaatikoista. On ilmeisen pitkään rikkinäisinä repsottaneita laatikoita ja laatikoita, joista roikkuu ulos vettyneenä viikko tai pari sitten jaettu äänestysoikeuslipuke. Vastakohtana on huoliteltuihin telineisiin aseteltuja laatikoita, joihin asukkaiden nimet on kirjoitettu kukkasin koristelluin kaunokirjaimin. On rappukäytäviä, joissa haisee viina ja tunkkaisuus; on rappuja, joissa kodikkaat ovimatot ja iloiset "tervetuloa"-kyltit kertovat asukkaiden hyvinvoinnista. Sellaisilla alueilla kuin oma Härmäläni ne ovat vieri vieressä, lomittain: rikkaat rakkaat; köyhät, hyljätyt, syrjäytyvät, parjatut.

Kadulla juttelen pullokassia raahaavan, osan hampaistaan menettäneen ei-niin-kovin-vanhankaan miehen kanssa. (Erikoinen pyörä saa ihmiset hymyilemään ja juttelemaan, hyvin erilaisetkin ihmiset.) Ystävällisesti suhtautuu: sinähän se olet fiksu ja positiivinen likka, ja että vielä oman kylän likka ehdolla eduskuntaan! "Jos olisit vapaa nainen, menisin sun kanssa naimisiin!" Viereisellä kadulla huoliteltu herra siistissä autossaan hidastaa kohdallani, irrottaa ratista näyttääkseen peukkuja oikein kahdella kädellä!

Minäkin elän täällä. Ihmettelen millä ilveellä jakaisin vähän rakkautta talosta toiseen.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja

Loistohuomio! Mietin ihan samaa kun kiersin Helsingissä rappukäytäviä. Mikä valtava ero eri rapuissa! Töölön kiillotetut marmorilattiat verrattuna Kallion rähjäisiin ja pimeisiin loukkoihin. Pisti kyllä miettimään ihmiskohtaloita ovien takana.
Kaiken kaikkiaan tämä vaalikampanja on ainakin ollut mulle mahtava tilaisuus tavata ja kuunnella ihmisiä, joilla on hyvin erilaiset taustat ja kohtalot.
Tsemppiä sulle Kirsikka viime päiviin!

Ville 'Hki 55'

Kommentoinut Ville Ylikahri, 03/14/2007 14:48

 1 
Sivu 1 1 ( 1 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Postilaatikkopahoinvointia...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]