Kuluttajalla on valtaa muuttaa maailmaa

Pikaisesti täydestä sähköpostilaatikosta poimittu uutinen hankkeesta, joka toteutuessa on tosi hyvä askel kuluttajuuden merkitysten näkyvämmäksi tekemisessä:Tekniikka&Talouden artikkelin teksti alla. Pitänee hommata linkki ko. tietokantaan tältä omaltakin sivulta, tällaista työtä haluan toki olla tukemassa ja tietoa hankkimassa, lisäämässä ja välittämässä osaltani.

 

Eettisen kuluttamisen tietokanta nettiin
(Tekniikka&Talous uutiskirje/Eero Holmila 9.3.2007 - klikkaa alkuperäiseen artikkeliin tästä

Suomen kuluttajaliitto aloittaa eettistä kuluttamista tukevan hankkeen, jonka tavoitteena on luoda internetiin eettisen kuluttamisen tietokanta. Tietopankkiin on tarkoitus kerätä kattavasti julkaistua tietoa eettisestä ja ympäristöystävällisestä kuluttamisesta.

Tietokannan tavoitteena on helpottaa tiedon saantia kiinnostusta herättävästä eettisestä kuluttamisesta. Keskitetyn tietopankin avulla myös tiedon hyödyntäminen ja vertailu helpottuu.

Palvelu suunnataan laajalle yleisölle, joten sitä voivat hyödyntää niin kuluttajat, toimittajat, tutkijat, viranomaiset kuin päättäjätkin. Sen sisältö kerätään kuluttajaliiton mukaan yliopistoista, ammattikorkeakouluista, kansalaisjärjestöistä, lehdistä, tieteiskirjallisuudesta ja viranomaistahoilta.

Hankkeessa ovat mukana Suomen kuluttajaliiton lisäksi Kuluttajavirasto, Kuluttajatutkimuskeskus ja Turun ammattikorkeakoulu. Liitto haastaa kaikki eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneet mukaan tämän tietokannan kehittämiseen.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Kuluttajalla on valtaa muuttaa maai......

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]