Adoptio-oikeus

Viimeisin minulta kysytty kysymys vastauksineen:

Pitäisikö rekistreöityneillä pareilla olla oikeus lapsen adoptioon? 

Kyllä, minusta homoilla ja lesboilla pitää olla oikeus lapsen adoptioon. Tosin ajattelen asian totaalisen toisin päin: adoptoitavalla lapsella pitää olla oikeus vakaisiin, turvallisiin, ajattelevaisiin ja rakastaviin vanhempiin, aina parhaisiin mahdollisiin vanhempiin tarjolla olevista. Homous tai lesbous ei tee kenestäkään sen huonompaa vanhempaa tai kelvottomampaa kasvattajaa, siksi lapsella tulee olla oikeus myös homo-/lesbovanhempiin.

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja

Tuo on se kummallinen avonainen kysymys, joka pomppaa esiin aina jostakin. Tarkoitetaanko kysymyksellä, että pitääkö homo- tai lesboparin saada adoptoida 'normaalien' heterovanhempien tuottama, mutta jonkin ikävän erehdyksen vuoksi hylkäämä ihana vauveli, vai tarkoitetaanko, että homo- tai lesbopari saisi adoptoida puolisonsa lapset niin että heistä tulisi molempien lapsia. Eli lapsi saisi yhden vanhemman lisäksi sen toisen, erittäin tärkeän vanhemman.
Ensimmäisessä tapauksessa maalataan uhkakuvia viattomien tumelemisesta ja langetetaan varjoa lapsen hyvinvoinnille. Jälkimmäinen on ihan asiallinen juttu, joka parantaa ennestäänkin hyvin hoidetun lapsen asemaa. Kysymyksen sisältö siis vaihtuu sen mukaan, kuka kysyy.

Kommentoinut Heidi, 03/07/2007 12:59

 1 
Sivu 1 1 ( 1 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Adoptio-oikeus...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]