Ekologisuudella laatua elämään?

”Yhä useammat arvostavat tuotteita, jotka eivät kiihdytä ilmaston lämpenemistä. Puhdas omatunto on osa elämän laatua”, sanoo sanghailaisen ekohotellin kanadalainen viestintäjohtaja. Hotelli on rakennettu kierrätetyistä rakennusmateriaaleista, siellä pyritään energiansäästöön ja yöpymisen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt kompensoidaan ostamalla vastaava määrä päästöoikeuksia. 

Tällaisia tuotteita ja palveluja olen odottanutkin. Ekologisuus on tulevaisuudessa yhä suurempi kilpailuvaltti, elinkeinoelämän menestymisen edellytys. Nyt ekohotellia myydään luksuksena, mutta entä kun päästöttömät ratkaisut ovat kaikkien ulottuvilla? Miksi valitsisin ympäristöä kuormittavan jutun, jos voin samaan hintaan valita vähemmänkin kuormittavan? Entä kun ympäristökuorman hinta on lisätty tuotteen kokonaishintaan ja kuormittava tuote onkin kalliimpi kuin ympäristöystävällinen tuote ja ympäristöystävällisempikin tuote kalliimpi kuin vanhan tuotteen korjaaminen tai ei tuotetta lainkaan...

Tätä kohti ollaan menossa. Liian hitaasti tosin, luullakseni. Minkään tuottamisen ekologisuus ei ylitä kuluttamisen ja kuluttamatta olemisen välistä kuilua. Ihmisen aiheuttama kuorma maapallolla on kohtuuton. Yhä useammin ajattelen, että liikkeemme ympäristön hyväksi ovat liian hitaita. Pitäisi olla paljon rohkeampi.

ps. VVO suunnittelee autotonta vuokrataloa. Milloin autottomien keskustatalojen kaavoittamiseen uskalletaan Tampereella?

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Ekologisuudella laatua elämään?...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]