Härmälä 75 v ja tuhannen ja yhden yön vaalikoneet

Härmälän omakotiyhdistys, vanhin Tampereen 41 omakotiyhdistyksestä, on täyttänyt upeat 75 vuotta. Hyvä Härmälä, onnea yhdistys! 

Kaupunki järjesti juhlan kunniaksi Härmälä-Rantaperkiön omakotiväelle vastaanoton Raatihuoneella perjantai-iltana. Hieno juhla ja mahdollisuus nähdä remontoitu Raatihuone vetivät paikalle uskomattoman määrän väkeä: villeimmissä kuvitelmissanikaan en ollut uskonut, että juhliin olisi saapunut 150 henkeä enempää, mutta meitä oli kuulemma paikalla reilusti yli 300.

Tänään jatkettiin juhlaviikkoa yhdistyksen omalla juhlalla Härmälän koululla. Oman kylän ammattimuusikoita, koululaisia, puhallinorkesteri, näyttelijä-ohjaaja ja joukkuevoimistelijatyttöjen tanssiesitys, kunniaviirien ja muiden kunnianosoitusten jakoa, juhlapuhujana pormestari Timo P. Nieminen. Ja tietysti syntymäpäiväkakkua. Olin kuvitellut että juontaminen on helppo homma, vaan kyllä silti jännitti. Ei kai esiintymisjännityksestä pääse koskaan eroon, se on vaan opittava sietämään.

Illan olen täyttänyt vaalikoneita, Ylen ja Tampereen kaupungin. Ylen kone on tähän astisista selvästi laadukkain. Tampereen kaupungin koneessa harmittaa se, ettei vastauksiaan saa perustella. Monet valinnat ovat tosi vaikeita ja täpärällä. No, sitähän se tietysti kaupunginvaltuustossakin pahimmillaan on... Pohjat kaikista vaalikoneista on tähän mennessä vetänyt MTV3, jossa selvitetään ehdokkaan perusarvoja kysymällä kuuluko tapoihin käydä kirkossa vai kaljalla. Minulla on molemmista sekä hyviä että huonoja kokemuksia, eikä se mielestäni kerro toiminnastani tai kyvystäni toimia politiikassa yhtään mitään. Mutta tulipahan jotakin vastattua siihenkin, en vaan ehtinyt tarkistaa vastauksiani ennen kuin kone sulkeutui eilen illalla. Toivottavasti en ole rättipuhkiväsyneenä yön pimeinä tunteina vastauksia puurtaessani sentään kirjoittanut mitään ihan sekoja. 

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Härmälä 75 v ja tuhannen ja yhden y......

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]