Vaaliahneutta (+hiven kuulumisia)

Huhhuijaa, sain viimein vastattua kunnallisvaalien ensimmäiseen vaalikoneeseen. (Tai toiseen, aloitin jo kerran hieman sosiaalista vaalikonetta, mutta en päässyt sillä istumalla kovin pitkälle... ja kysymykset siellä vaan lisääntyvät koko ajan!)

Tämä mihin nyt vastasin oli Tamperelaisen, tai tarkemmin ottaen sen kustantajan Suomen lehtiyhtymän. Ihan ok kysely, vaan millaista onkaan lehtiyhtymän ahneus: ehdokas saa ilmaiseksi vastata kysymyksiin, mutta jos haluaa kuvansa tai linkin nettisivulleen vastausten yhteyteen, täytyy maksaa sata euroa ja jos haluaa lisäksi esitellä itseään tarkemmin, maksu nousee kolmeen sataan. Juu, ei tyhmä ole se joka pyytää, mutta hieman kohtuuttomalta kaikenlainen vaalien alla ilmenevä ehdokkaiden kuppaus tuntuu. Ei se, että yritän edistää tärkeiksi näkemiäni asioita myös politiikan kentällä tee minusta rikkaampaa kuin muuten eikä oikeuta kuppaamaan minulta maksuja asioista, jotka alunperin on luotu ilmaisina ihmisten palvelemiseen, ehdokkaan löytämisen helpottamiseen.

Tästä tulee tilanne vaan pahenemaan, mitä lähemmäs vaalit tulevat, sitä enemmän on erilaisen mainoskrääsän jaettavaksi teettämistä ehdottavia ja milloin mistäkin rahaa pyytäviä. Suostumalla ehdokkaaksi muuttuu spitaaliseksi, joka ei saa vaikkapa jakaa mainoksia kauppakeskuksissa maksamatta tiloja hallinoivalle kiinteistöyhtiölle. Olin jo ehtinyt unohtaa tämän eduskuntavaalien jälkeen, mutta nyt vaalien huonotkin puolet alkavat taas muistua mieleen. Onneksi on myös hyviä puolia: hienoja ihmisiä ja itsellekin intoa antavia poliittisia keskusteluja. 

* * *

On jäänyt blogi hunningolle viime aikoina. Kuulumiset tiivistettynä: lapsi on oppinut lukemaan tavuviivasanoja ja ensimmäinen hammaskin heiluu. Meiltä saa hakea omenoita. Työntajani Sigma myytiin kuun alussa Rambollille. Olen siis yhtäkkiä pienehkön Kokkolasta kotoisin olevan firman sijaan valtavan Tanskasta kotoisin olevan insinöörivetoisen firman työntekijä. Hmm... kuulostaa kyllä kotoisalta, toisaalta, sekä insinööripiirien että Tanskan suhteen... :) Odotan innolla uusia haasteita ja liikenneasioita vielä peruskaavoitusta lähempää liippaavia suunnitteluhankkeita.  

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Vaaliahneutta (+hiven kuulumisia)...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]