Havaintoja luonnosta

Aamulla Tuomiokirkonkadun puissa kasvoi lintuja kuin lehtiä ikään. Metelöivät pimeässä aamussa istuen oksilla, tummina hahmoina tummaa taivasta vasten. Tunnelma oli kummallinen, mutta jollakin tavalla jopa kaunis. Kaupunkilaisen havaintoja luonnosta. ;)

* * *

Toiset havainnot koskevat enemmänkin ihmisluontoa, kielenkäyttöä.

"Sarjakuvataiteilija Kaija Papu muuttuu illalla Doriksen dj:ksi. Aino, Papun kaveri..." kirjoitetaan päivän Aamulehden Valo -liitteessä. Siis Papu ja Papun kaveri. Viime viikkoina on lehdissä ollut Esa Lonka ja Lonkan raportti, Lonkan mielestä sitä ja tätä. Onkohan kielitoimistosta annettu jokin uusi ohjeistus, jonka mukaan sukunimiä ei enää taivuteta kuten suomen kielen sanoja normaalisti? Aiemmin olen kuullut ohjeen, että henkilö voisi itse päättää miten nimi taivutetaan (Ryti - Rytin), mutta ovatko kaikki lehdissä esiintyvät henkilöt nyt samalla kertaa päättäneet, ettei heidän nimiään taivuteta? Kohtako kuulen Raija Kerppon soittavan, Janne Porkkan juontavan, näen Tommi Kittin tanssivan ja luen Virve Sammalkorpin romaanin, Matti Rönkän dekkarin tai ehkä jopa Aleksis Kivin ja Volter Kilpin klassikkoteoksia?

Jos en olisi jo kovin tottunut nykyiseen sukunimeeni, saattaisin tästä innostuneena ottaa takaisin tyttönimeni Hassinenin.

 

 
< Edellinen   Seuraava >

Kommentteja


Sivu 1 0 ( 0 Kommentteja )
©2006 MosCom

Kommentoi: Havaintoja luonnosta...

Kirjoita kommenttisi:

Nimi: (pakollinen)

E-mail: (pakollinen)
Sähköpostiosoitteesi ei näy sivuilla - ainoastaan sivuston ylläpitäjälle
Kotisivu: (vaihtoehtoinen)



Kommentti: [BBcode]